Продължете към съдържанието

В Гърция горят десетки горски пожари

В Гърция горят десетки пожари. Властите разследват като умишлен палежа, който предизвика вчера пожар североизточно от Атина. При него  изгоряха къщи и коли.

От Гражданска защита предупреждават за изключително внимание в областите Атика, Пелопонес, островите Хиос и Самос. На тези места е изключително висок рискът от пожари днес и в следващите четири дни.

Полиция и части на армията охраняват рискови райони. Под пълна забрана е паленето на огън в близост до гори, като арестуват нарушителите.

Силни части на пожарната с 40 огнеборци, 12 коли и четири самолета се опитват да овладеят огнената стихия в област Ахаиа на полуостров Пелопонес. Засега огънят не застрашава жилищни райони, съобщават пожарникарите, но призовават жители и туристи да са изключително внимателни.

В област Атика до старото летище на Атина гасят пожар по въздух със самолети. 

Високи температури над 40 градуса и вятър е „опасен коктейл от условия за пожари“, предупреждават чрез медиите от Гражданска защита.

Вълната с много високи температури, която започва от днес, ще продължи около седмица са прогнозите за Гърция. Пътна полиция съветва да се избягва пътуване през деня. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *