Продължете към съдържанието

Единната спасителна система и органите на изпълнителната власт за реагиране при бедствия „Белене 21“

Днес, 11.05.2021 година, в град Белене се проведе семинар за подготовка за провеждане на Общинско учение за подобряване на взаимодействието и координацията на съставните части на Единната спасителна система и органите на изпълнителната власт за реагиране при бедствия „Белене 21“.

Партньори в провеждане на Общинското учение са: Областна администрация, Регионална Дирекция ПБЗН-Плевен и Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия.Участие взеха членовете на Общинския щаб за изпълнение на плана при бедствия, представители на Главна дирекция „Аварийно-спасителна дейност“ към Дирекция Морска администрация –Русе, Дирекция „Национална система 112“-София, Регионална служба „Военна полиция“-Плевен.

Лектори на семинара бяха: комисар Станислав Атанасов – директор на РДПБЗН -Плевен, Мариян Величков – началник на група „Превантивна дейност и превантивен контрол към РДПБЗН-Плевен, гл.ас. д-р Екатерина Богомилова – Катедра „Национална и регионална сигурност“, Факултет „Икономика на инфраструктурата“ на Университет за национално и световно стопанство, полк. Георгиев – началник на сектор „Развитие на Сухопътните Войски“ в Командването на Сухопътните войски, инж. Стефан Димитров – директор дирекция „УОМПТЧ“ в Община Свищов.Презентациите, които бяха представени, са в основата на доброто планиране и реагиране при природни бедствия и инциденти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *