Продължете към съдържанието

Сухи треви горят край плевенската индустриална зона

Стърнища и сухи треви горят край плевенската индустриална зона. На място има 5 противопожарни екипа, които се опитват да потушат огнената стихия, предава „БНР“.

Огънят е тръгнал около обяд днес, а пушекът се вижда в целия град. Няма информация за пострадали хора и имоти. Говорителят на Областната дирекция на МВР Марияна Цветкова коментира, че вече няколко часа огнеборци гасят запалени сухи треви, стърнища, отпадъци и нискостеблена растителност.

Вероятната причина за стихията е небрежност при боравене с открит огън, посочва Цветкова. Тя припомни, че е категорична забраната за палене на сухи треви и стърнища. Констатираните нарушители ще бъдат глобявани.

Няма затворени пътни участъци или пътища, уточнява още говорителката на ОДМВР-Плевен.

Актуална информация за ситуацията около Индустриалната зона на Плевен към 18,40 ч.За пореден път неспазването на елементарни правила за противопожарна безопасност и нечия престъпна човешка безотговорност довежда до силно рискова пожарна ситуация – в продължение на много километри и при засегнати стотици декари площи от двете страни на обходния път София-Русе над Плевен ,както и за Индустриалната зона под него…Автомобилите на службата за противопожарна безопасност в продължение на часове полагаха и още полагат усилия за ограничаване зоната на пожара и поетапното му потушаване.Служители на полицията незабавно се включиха с контрол на трафика и осигуряване на пътната безопасност за пътуващите, във връзка със силната задименост на участъци от пътя и вследствие на това-на влошената видимост за шофьорите.Убедих се лично, обхождайки засегнатите райони, че на ТОЗИ етап няма пряка и непосредствена опасност за индустриалните предприятия, но екипи на пожарната и на полицията ще продължат работата и наблюдението до окончателно потушаване на пожара,а при нужда отново ще реагират.За нас , гражданите остава да дишаме силно замърсения въздух след дима от пожара , да се „радваме“ на саждите, които вятърът стеле над Плевен…До следващия път, до поредната човешка безотговорност, до следващия пожар…както и да се надяваме ида се молим всеки следващ път да няма материални щети и човешки жертви…Изказвам благодарност на комисар Станислав Атанасов, директор на РД ПБЗН-Плевен и на старши комисар Веселин Вътов, директор на ОД на МВР-Плевен и служителите им – пожарникари и полицаи- за професионалната работа за овладяването на поредната критична ситуация , причинена от престъпна небрежност !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *