Продължете към съдържанието

ТРИДНЕВНА МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА

19.03.2021г.

Облачността над страната ще е разкъсана до значителна, със слаби превалявания от сняг в планинските райони, и от дъжд в югоизточната четвърт от страната. Привечер облачността ще се разкъсва и валежите ще спират. Видимостта ще бъде добра, при валеж – намалена. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб, в Дунавската равнина до умерен. Минималните температури ще са между -4 и -1 градуса, а максималните – между 4 и 9 градуса.

20.03.2021г.

Облачността над страната ще е значителна. Около пладне от югозапад на североизток над цялата страна ще започнат валежи от сняг, в югоизточните райони от дъжд, но привечер и там валежите ще преминават в сняг. Ще се образува нова снежна покривка. Видимостта ще бъде добра, сутринта на места в низините, котловините, около поречията и водните басейни, намалена от димка до мъгла, в комбинация с ниска слоеста облачност. Намалена видимост и при валеж. Вятърът ще е от изток, слаб, след пладне до умерен. Минималните температури ще са между -5 и 0 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса.

21.03.2021г.

Облачността над страната ще е значителна. Преди пладне в Дунавската равнина все още ще превалява слаб сняг. След временно спиране, привечер валежите от сняг отново ще обхванат цялата страна, а в югоизточната четвърт от страната ще превалява дъжд. Видимостта ще бъде намалена. Вятърът ще е от изток, слаб до умерен. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *