Продължете към съдържанието

Атлантическа буря връхлита Франция

Форуми Наводнения Атлантическа буря връхлита Франция

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #3871
  Pavel Razhgev
  Участник

  Mетеоролози сигнализираха за приближаваща силна атлантическа буря, която ще връхлети Обединеното кралство и Франция в сряда (1-ври ноември) и през нощта срещу четвъртък (2-ри ноември). Очакваното усилване на бурята се дължи на бомбогенезис, като поривите на места ще надминат 120 -180 км./ч.

  През следващите часове  времето над Франция и Англия ще се определя от мощна атлантическа система, която води своето начало от Канада. Въпросната буря ще удари първо крайбрежните райони на Бискайски залив Западна Франция, а по-късно през деня и през нощта срещу четвъртък и Южна Англия. Очакваните ветрове на места ще надминат 120 км./ч. Според германските и американските метеорологични модели се прогнозира, че бурята ще достигне Великобритания вечерта в сряда и през нощта срещу четвъртък, като бурята ще се стационара над Северно море.

  Според метеоролози Бретанския полуостров (Северозападна Франция) ще поеме основният удар на бурята, като там ветровете ще надминат 150-180 км./час. Подобни бури създават и огромни вълни по крайбрежието, като на места ще надминат 10-12 м. През следващите часове очакваме затваряне и на Ламанша за плавателни съдове.

  Френската метеорологична служба издаден червен код за опасно време!

  Бомбогенезис – специалистите използват тези термини, за да опишат атмосферни условия, които не са обичайни или се случват непрогнозирани от моделите. Бомбогенезисът е метеорологичен жаргон, който описва бързоразвиваща се буреносна система, характеризирана с рязко падане на налягането в центъра ѝ.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.