Продължете към съдържанието

Бедствено положение в Ардино

Форуми Наводнения Бедствено положение в Ардино

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #3642

  Придошлите води на река Арда са залели моста при село Китница и няколко населени места са откъснати от света
  Частично бедствено положение обяви община Ардино заради продължаващия в района проливен дъжд. Придошлите води на река Арда са залели моста при село Китница и няколко населени места са откъснати от света. Това съобщава БНР.

  Мостът свързва осем села в общинския център и е единствената пътна връзка за местните хора. Когато река Арда повиши нивото си, водата прехвърля съоръжението и преминаването по него е опасно. Хората не знаят кога ситуацията ще се нормализира. Ясно е, че засега остават без транспортна връзка:

  „Курсовете до всички села – от Брезен, Боровица, Голобрад, Китница, Сухово, Русалско, Любино, не се изпълняват, понеже изпълнителят е останал от другата страна на моста. Той и без това там живее и е от Русалско“ – казва кметът на село Китница Сали Мюмюн.

  Тази сутрин той е поставил камъни преди опасния мост, за да ограничи движението. Това не е първото заливане на моста. Преди години при подобна ситуация е загинал човек, спомня си Сали Мюмюн: „Към реката, където е моста, има паметна плоча. Дадохме жертва, така, че е сериозен проблем, Уви, природа е. Всичко се случва, допълни той.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.