Продължете към съдържанието

БЕДСТВИЕ В ТУРЦИЯ

Форуми Наводнения БЕДСТВИЕ В ТУРЦИЯ

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
 • Автор
  Публикации
 • #1959
  Милена Илиева
  Участник

  кипи се отзоваваха на сигнали за бедстващи хора.
  Поройни дъждове причиниха големи наводнения в западния турски окръг Измир, а общината определи ситуацията като бедствена, съобщи турската телевизия NTV.

  Реки излязоха от коритата си, много жилища и търговски обекти бяха наводнени, а булеварди се превърнаха в реки.

  „Градът преживява бедствие”, заяви Измирската голяма община и предупреди гражданите да не излизат, ако не е наложително.

  Освен в Измир, наводнения имаше и в градовете Дикили, Алиага и Фоча. Много автомобили по пътищата останаха под вода. Някои коли бяха изтеглени от наводнените райони, а в други шофьорите безпомощно изчакваха. Екипи на полицията и противопожарната служба се отзоваваха на сигнали за бедстващи хора в резултат на наводненията.

  #1963
  Милена Илиева
  Участник

  Един човек е загинал, информират местни медии
  Катастрофални наводнения в Турция. Най-тежко засегнат е Измир, където се съобщава за най-малко една жертва на стихията. Реки излязоха от коритата си и заляха домове и улици. Много българи се оказаха в епицентъра на бедствието.
  Проливните дъждове в Турция започнаха в понеделник вечерта. Не след дълго реките преляха. Улиците на Измир, третият по големина регион в страната, бяха залети. Стотици автомобили се оказаха във воден капан, а жителите на града бяха принудени да се придвижват през натрупаната кал.
  Исмаил Ватансевер твърди, че това е едно от най-тежките наводнения в региона. „След 8-часов пороен дъжд в Измир се изляха 126 литра на кв. метър и се получи голямо наводнение. Този капацитет е 20% от целия дъждовен сезон на Измир”, казва той.

  Властите издават спешно предупреждение местните да не излизат от домовете си. От Външното ни министерство заявиха, че няма информация за пострадали български граждани.

  „Пострадали са почти всички крайбрежни райони на Измир. Един човек е загинал, 23 семейства са леко пострадали. 630 семейства са косвено пострадали”, казва Исмаил Ватансевер.

  „Свързали сме се с нашето посолство в Анкара. Те са установили връзка с българската общност в Измир. По тяхна информация няма пострадали български граждани или тяхно имущество при наводненията”, заяви Антон Марков от дирекция „Ситуационен център” към МВнР.

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.