Продължете към съдържанието

Бури и градушки в части от България

Форуми Други бедствени ситуации Бури и градушки в части от България

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #2409

  Бури и градушки връхлетяха части от България. Огромни ледени късове, колкото човешка длан, изпочупиха прозорци и пробиха изолацията на жилищни сгради в Червен бряг.

  Силен пороен дъжд, придружен от градушка, затрудни сериозно и движението по пътя от и за ферибота в Оряхово и към АЕЦ „Козлодуй. Стихията се изви в час пик, когато трасето е изключително натоварено.

  Подобни локални валежи имаше в цяла Северозападна България. Зрители на NOVA сигнализират за градушки на Подбалканския път в района на Копривщица. Ледени късове са паднали и в Софийско. Стихията не е подминала и Кърджали.

  Бурята събори десетки дървета и клони в Пловдив. Част от тях паднаха върху автомобили. Сигнали за блокирани улици и скъсани жици постъпват в последните два часа на телефон 112. Има и щети по фасади на сгради.

  Паднало дърво и клони затрудниха движението на входа на Пловдив на влизане от Карлово. Полиция е пристигнала на мястото и се очаква пожарникари да отстранят препятствията от пътя. Екипите се борят и с отстраняването на дърветата от автомобили в града.

  Наводнение и в центъра на Велико Търново. Централната улица на старата столица се превърна в река. Отново под вода са магазини и аптека, което се случва за втори път в рамките на една седмица. Подобна беше ситуацията и на други локации в центъра на града.

  20 сигнала за паднали дървета след силния вятър в Шумен са получени тази вечер в областната дирекция на полицията, съобщава БНР. Временно е преустановено движението на влаковете между гарите Разград-Самуил-Хитрино поради повреда в контактната мрежа, информират от БДЖ.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.