Продължете към съдържанието

Буря в България

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Автор
  Публикации
 • #3122

  Сериозни щети след силната буря и в Девин.

  Има паднали дървета и отнесени покриви
  Щети по жилищни и стопански сгради и в Девин. Покривите на част от тях в два квартала на града бяха отнесени. Описването на щетите започна тази сутрин.

  Пострадали хора няма, но стихията  нанася щети на почти всяка пета къща в девинския квартал „Настан”. Ураганният вятър вдигнал частично покриви, изпочупил е стъкла, разместил е и керемиди. През целия ден хората се опитваха да поправят пораженията по къщите сами, защото ги е страх да не завали отново. Бурята  събори и множество дървета. Възстановява се поетапно и електрозахранването.

  Половината покрив от къщата на Гълъб Милев е на парчета.

  „Ще ми трябват поне 10 хиляди лв. Оставя ли го така през зимата, ще се съсипе цялата къща”, споделя мъжът.

   

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  #3130

  СЛЕД БУРЯТА: И община Бургас обяви частично бедствено положение.

  Над 130 са сигналите за изпочупени коли и повече от 450 за изтръгнати дървета
  След Поморие, частично бедствено положение обяви и община Бургас. Части от квартал „Меден рудник” остава без улично осветление.

  На територията на общината има подадени над 130 сигнала за изпочупени коли и повече от 450 изтръгнати дървета.

  В неделя мощна буря удари Бургаско. Паднали дървета, съборени къщи и яхти, завлечени в морето, пострадали хора. Това е част от равносметката от стихията. Община Поморие обяви частично бедствено положение и събра кризисен щаб за справяне с последиците от бурното време.

  Според проф. Мария Нейкова, областен управител на Бургас, кризата е овладяна, а продължава отстраняване на паднали дървета. „Инфраструктурата е много нарушена, има много щети, които тепърва ще бъдат остойностени. В това число повреди по сгради, училищни дворове, лични автомобили“, заяви тя.

  По думите ѝ голяма част от област Бургас електричеството е възстановено, в това число и в „Меден рудник“. „Съборени са стълбове, скъсани са жици. Земеделският министър оказва съдействие, защото голяма част от продукцията е унищожена, в това число лозови масиви и грозде. От утре започват работа междуведомствени комисии, които ще описват щетите, за да бъдат изплатени компенсации. Затворници също помагат за отстраняване на щетите“, подчерта проф. Нейкова.

  #3132

  Ураганен вятър нанесе сериозни щети и в Русе.

  Скоростта му е достигнала над 120 км/ч
  Бурен вятър нанесе щети и в Община Русе. Това съобщи директорът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов, цитиран от БТА.

  От Хидрометеорологичната станция в крайдунавския град обясниха, че скоростта на вятъра по обяд е достигала над 120 км/ч. Отправено е щормово предупреждение до капитаните на кораби по река Дунав. Игнатов обясни, че има сигнали за паднали дървета и клони, както и за засегнати от тях няколко автомобила. Екипи работят по разчистването.

  Част от село Бъзън е без ток заради повреда в трафопост. Работи се по отстраняването на проблема.  По пътя между селата Хотанца и Долно Абланово е паднало дърво, което е отстранено.

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.