Продължете към съдържанието

ВИСОКИ НИВА НА РЕКА ИСКЪР

Форуми Наводнения ВИСОКИ НИВА НА РЕКА ИСКЪР

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Автор
  Публикации
 • #1775
  Пламен Петров
  Участник

  Високи нива на река Искър са регистрирани в района на град Нови Искър. Поради завиряване под моста временно е спряно движението по автобусни линии 23 и 26

  Разказ на Ангелина за ужасния инцидент:

  „Тръгнах сутринта за работа. При разминаване с автобус, колата ми цялата беше залята. Останах във водата, нямаше накъде да мръдна. Струята беше много страшна, силна. Цялата треперех, ако не бяха тези момчета…”, разказа тя.

  Спасяват я две момчета, които успяват да я измъкнат от автомобила. Единият от спасителите е Давид от Нови Искър. Въпреки, че нивото на водата бавно се понижава, пътят под ЖП линията към Варна все още е затворен и непроходим.

  #1785

  Риск от пропадане на част от главен път през Искърското дефиле.

  През цялата нощ на мястото дежурят аварийни екипи
  Има опасност от пропадане на главния път по Искърското дефиле в участъка срещу Гара Бов, община Своге.  През цялата нощ на мястото дежурят аварийни екипи на Пътната агенция. Трафикът е пренасочен в едната лента за движение и се регулира.

  „Бурните води на река Искър във вчерашния ден подкопаха брега и предизвикаха срутването на голяма земна маса. Имам уверението на АПИ, че днес ще започнат укрепителни дейности. Вчерашните дъждове нанесоха много сериозни щети на много места”, обясни зам.-кметът на община Своге Илия Богданов.

  Той обясни, че в много населени места е прекъснато електроподаването. Причината за това са паднали клони, които са прекъснали електропреносната мрежа.

   

  #1842
  Пламен Петров
  Участник

  Остават високи нивата на реките Искър, Блато, Струма и Места.

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.