Продължете към съдържанието

Горски пожар в Австралия

Форуми Пожари Горски пожар в Австралия

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #1977
  Silviq Koleva
  Участник

  Над 70 къщи са унищожени от горски пожар в Австралия.

  Стихията е опустошила над 9000 хектара обработваеми земи и горски площи край западния австралийски град Пърт
  Над 70 жилища са унищожени от горския пожар, бушуващ край западния австралийски град Пърт, информира БТА.

  Стихията е опустошила над 9000 хектара обработваеми земи и горски площи по хълмовете източно от Пърт, посочиха властите.

  През нощта унищожените домове са се увеличили от 59 до 71, а условията ще останат трудни за пожарникарите, тъй като дъжд не се очаква до неделя, каза шефът на пожарната служба на щата Западна Австралия Дарън Клем.

  Пърт и околностите му са в режим на локдаун от неделя заради пандемията от коронавирус, но хората, застрашени от пожара, са изключени от нареждането да си стоят по домовете, за да могат да се евакуират.

  Пърт е четвъртият по големина град на Австралия с население от около 2 милиона души.
  Около 2000 жилища в северните и североизточни предградия се оказаха отрязани от електропреносните линии, затворен е и участък от близката магистрала.

  Властите на щата заявиха, че на загубилите домовете си ще бъде изплатена еднократна помощ от 1000 австралийски долара (763 щ. долара) за всеки възрастен и 400 австралийски долара (305 щ. долара) на дете. Това ще бъде първата помощна мярка от регионалното правителство, което ще разработи още мерки за подпомагане на гражданите, загубили домовете си.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.