Продължете към съдържанието

Дъжд и сняг ще вали в почти цялата страна

Форуми Усложнена зимна обстановка Дъжд и сняг ще вали в почти цялата страна

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #2144
  Милена Илиева
  Участник

  Прогноза за времето (19.03.2021 – сутрешна)
  Дъжд и сняг ще вали в почти цялата страна от събота до сряда
  Средиземноморски циклон преминава над Гърция и Турция, който в рамките на деня ще засегне южната половина на нашата страна. По-значителна облачност и  валежи от дъжд ще има в Централна Южна и Югоизточна България. В Родопите ще вали сняг. Вятърът вече утихна и днес ще е слаб почти в цялата страна. Температурите следобед ще са между 6 и 11 градуса. Най-топло ще е по долината на река Струма.

  В планините на Югозападна България и някои масиви на Стара планина ще превали сняг, в Странджа и Сакар – дъжд. Вятърът ще е по-слаб спрямо последните дни, а температурите в топлата част на денонощието ще са между минус 6 и плюс 1 градус.

  С настъпването на астрономическата пролет в събота до сряда страната ни отново ще попадне под влиянието на обширна многоцентрова система с ниско налягане. Ще завали в събота около обяд от югозапад първо дъжд, а с падането на температурите и мокър мартенски сняг. В неделя вечерта и в понеделник се очакват обилни снеговалежи на много места в Дунавската ранина. Спиране на валежите се очертава чак в сряда вечерта. Дневните температури в близките дни ще се колебаят в интервала 5-8 градуса.

  Сняг, дъжд и студ в почти цяла България

   

  На много места в страната – в западните райони, в Предбалкана и в Дунавската равнина ще се образува снежна покривка, която бързо ще се топи. Някои метеорологични модели допускат до 20-30 сантиметра снежна покривка. В планините на югозапад и в Стара планина ще натрупа сериозни количества нов сняг.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.