Продължете към съдържанието

Земетресение в Гърция

Форуми Земетресения Земетресение в Гърция

Преглеждане на 9 съобщения - от 1 до 9 (от всички 9)
 • Автор
  Публикации
 • #1813

  Наши сънародници съобщиха, че трусът е бил много продължителен
  Земетресение с магнитуд 4,4 по Рихтер разлюля Гърция малко след полунощ, съобщиха от Националната обсерватория на Атина. Епицентърът е на 17 километра северно от град Егио и 32 километра от град Патра. Трусът е станал на около 4 километра дълбочина, в континенталната част на страната край Навпактос. Не се съобщава за жертви и ранени.

   

  #1893
  Пламен Петров
  Участник

  Силно земетресение удари остров Крит.

  Дълбочината на труса е 28 километра.
  Силно земетресение удари остров Крит. Трусът е бил с магнитуд 4.6 по Рихтер. Няма съобщения за пострадали хора или щети.

  Атинският институт съобщи, че земетресението е регистрирано в 8,57 ч. сутринта на около 49 км северозападно от Касос, на дълбочина 27,5 км.

  Гърция се намира в една от най-активните сеизмични зони в света и земетресенията са често срещани, но смъртните случаи и големите щети са рядкост.

  Гърция се намира в една от най-активните сеизмични зони в света и земетресенията са често срещани, но смъртните случаи и големите щети са рядкост.

  #2137
  Silviq Koleva
  Участник

  Ново земетресение в Гърция, в близост до Крумовград.

  Земетресение е регистрирано рано тази сутрин в Гърция, съобщават от БАН. Трусът е бил със сила 3,1 по Рихтер.

  Земетресението е станало в 04:29 ч. Дълбочината на труса е 17 км. Епицентър се намира на 21,9 км североизточно от Комотини, в близост до Крумовград, на около 244 км от София.

  Възможно е земетресението да е усетено по-високите етажи на територията на страната, съобщават още от БАН.

  #2686

  Силен трус край гръцки остров.

  Земетресението е регистрирано в 8,32 часа
  Силно земетресение от 6,1 по Рихтер е станало тази сутрин край гръцкия остров Карпатос от групата на Додеканезите, съобщи АНА-МПА.

  Трусът е регистриран в 8,32 часа в морето. Според института по геодинамика на гръцката Национална обсерватория епицентърът е бил на 127 км югоизточно от град Карпатос.

  Засега няма сведения за пострадали хора и щети.

  #2771

  Два труса в Гърция тази нощ.

  Първото земетресение е регистрирано в 02.48 ч.
  Две земетресения са регистрирани в Гърция в нощта срещу сряда, предаде агенция АНА-МПА.
  Първият земен трус е регистриран 02:48 ч. север-североизточно от град Егио на полуостров Пелопонес. Той е бил с магнитуд 4,2 по Рихтер.

  Другото земетресение е било в района на остров Крит и е регистрирано в 05:43 ч.
  Няма данни за пострадали и щети.

   

  #2791

  Земетресение с магнитуд 6,1 по Рихтер е регистрирано край бреговете на гръцкия остров Крит на 89 км от Ираклион, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен център (EMSC). Преди това беше съобщено, че трусът е с магнитуд 5,9, но по-късно центърът увеличи силата му на 6,1.

  Трусът е бил усетен чак в някои градове в Египет. Засега не е известно да има жертви и материални щети.

  #2819

  В минутите преди полунощ са регистрирани четири земетресения
  Серия от силни трусове е регистрирана в Гърция в неделя вечерта. Първото земетресение с магнитуд 5.5 по Рихтер е отчетено около 23.43 ч. местно време на 4 км североизточно от град Лерин. Дълбочината му била 10 км, сочат данните на Европейския сеизмологичен център.

  Последвали още два вторични труса – със сила 4.2 и 3.1. 

  #2864

  Няколко земетресения са били регистрирани днес в Гърция, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Прото тема“.

  Леко земетресение с магнитуд 3 по Рихтер е регистрирано 25 километра западно от град Флорина. В неделя през нощта в района беше регистриран силен трус с магнитуд 5,3 по Рихтер, последван от вторични земетресения. Днешното слабо земетресение е било на дълбочина 19,3 километра.

  В района на остров Икария в Егейско море днес е бил регистриран трус с магнитуд 3,9 по Рихтер. Геодинамичният институт към Националната обсерватория и Евросредиземноморският сеизмологичен център засичат една и съща сила на земетресението, регистрирано в 8:25 ч. Последвал е и втори по-слаб трус.

  #2879

  Земетресение с магнитуд от 5,4 по Рихтер е било регистрирано малко преди 14 ч. в северната част на Егейско море южно от полуостров Атон, съобщи гръцката телевизия Скай. Епицентърът е бил на 138 км югоизточно от Солун и на 20 км югозападно от Атон.

  Дълбочината на труса е 10 км.
  Земетресение с магнитуд от 5,4 по Рихтер е било регистрирано малко преди 14 ч. в северната част на Егейско море южно от полуостров Атон, съобщи гръцката телевизия Скай. Епицентърът е бил на 138 км югоизточно от Солун и на 20 км югозападно от Атон.

  Според Евросредиземноморският сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд от 5,3, а точният му час е бил 13,48 ч. Дълбочината му според центъра е 10 км, а според гръцкия институт по геодинамика е 19,3 км. Не се съобщава за щети и пострадали хора.

  Потребители в социалните мрежи съобщават, че трусът е бил усетен и на територията на България.

  По данни на БАН в рамките на един час след първото земетресение са регистрирани вторични трусове с по-слаб магнитуд.

Преглеждане на 9 съобщения - от 1 до 9 (от всички 9)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.