Продължете към съдържанието

Земетресение в Турция

Форуми Земетресения Земетресение в Турция

Преглеждане на 7 съобщения - от 1 до 7 (от всички 7)
 • Автор
  Публикации
 • #1885

  То е регистрирано в 3.41 ч.
  Земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер е усетено в западния турски окръг Денизли във вторник, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.

  Оттам съобщиха на сайта си, че епицентърът на труса е бил в района на град Аджъпаям. Регистриран е в 3.41 ч. на дълбочина около 10 км.

  #1890
  Пламен Петров
  Участник

  Земетресение удари Турция.

  Трусът е регистриран в 2.37 ч. сутринта на дълбочина около 7 км
  Земен трус с магнитуд 4,5 разтърси рано днес западния турски окръг Измир, предаде Анадолската агенция, информира БТА.

  Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации /АФАД/ съобщи на сайта си, че епицентърът е бил в района на град Сеферихисар.

  Земетресението е станало в 2.37 ч. сутринта /1.37 българско време/ на дълбочина около 7 км.

  През октомври миналата година в морето край Измир стана земетресение с магнитуд 6,9, при което загинаха 117 души.

  #1950
  Пламен Петров
  Участник

  Два труса разтърсиха западното крайбрежие на Турция.

  Земетресение е разлюляло и гръцки остров.
  Две земетресения с магнитуд 5,1 и 4,8 разтърсиха района на окръг Измир тази сутрин, съобщи Анадолската агенция. Двата труса са станали в морето край град Карабурун в интервал от две минути. Първият е бил на дълбочина около 20 км. Огнището на последвалия трус е по-плитко – на 7 километра под земната повърхност.

  Към момента няма информация за жертви или материални щети.  И в близост до гръцкия остров Лесбос беше регистрирано земетресение от 5-та степен по скалата на Рихтер. Не се съобщава за пострадали хора и разрушения.

   

  #2065

  Трусът е на дълбочина 6 км
  Земетресение с магнитуд 4,2 е разтърсило Източна Турция днес, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, позовавайки се на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

  Според турската Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации /АФАД/ трусът е бил с магнитуд 4,1 и е станал в района на град Карлъова, окръг Бингьол. Освен в този окръг трусът е усетен и в близките окръзи Ерзурум и Ерзинджан.
  Земетресението е регистрирано в 12.48 ч. турско време /11.48 ч. българско/. Огнището е било на дълбочина 6,96 километра.

  Трусът е предизвикал за кратко паника сред местното население.

  #2256
  Пламен Петров
  Участник

  Земетресение разлюля Турция.

  Епицентърът е регистриран в морето
  Земетресение е усетено снощи в района на Мугла на егейското крайбрежие. Трусът с магнитуд 5,1 е регистриран в 23:38 ч. местно време.

  Епицентърът е регистриран в морето, на 19 км от брега на курортното селище Датча, на дълбочина 2,51 км. Не се съобщава за пострадали и разрушения. Трусът е бил усетен осезаемо и в съседните окръзи.

  От сеизмичната обсерватория Кандили в Истанбул посочиха, че земетресението е било с магнитуд 5,3.

  #2265

  Два труса разлюляха Турция.

  Те са били регистрирани тази сутрин
  Две земетресения с магнитуд 3.9 по Рихтер бяха регистрирани в Егейско море край турските окръзи Чанаккале и Измир, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, като се позовава на данни на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

  Първото земетресение е регистрирано край град Сеферихисар (окръг Измир). Трусът е бил на дълбочина 7 км. Вторият е усетен в 7.10 ч. край Айваджък (окръг Чанаккале). Епицентърът му бил на дълбочина 6.95 км.

  Няма информация за нанесени щети при земетресенията.

  #2319

  Ново земетресение в Турция.

  Трусът е регистриран в Мраморно море
  Земетресение с магнитуд 4 бе регистрирано днес край северозападния турски окръг Чанаккале, съобщи телевизия CNN Turk, като се позовава на турската правителствена Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

  По данни на Евросредиземноморския сеизмологичен център магнитудът на труса е бил 4,4.

   

Преглеждане на 7 съобщения - от 1 до 7 (от всички 7)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.