Продължете към съдържанието

Земетресение е регистрирано в Гърция

Форуми Земетресения Земетресение е регистрирано в Гърция

Преглеждане на 5 съобщения - от 1 до 5 (от всички 5)
 • Автор
  Публикации
 • #2240
  Милена Илиева
  Участник

  11 април 2021 07:01

  Епицентърът е на 90 км западно от град Патра
  Земетресение с магнитуд 4,5 е регистрирано край бреговете на Гърция, съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център.

  По негови данни епицентърът е на 90 км западно от град Патра с население 168 000 души. Трусът е станал на 8 км дълбочина.

  Засега няма данни за пострадали и за разрушения.

  #2634

  Земетресение в Гърция.

  Дълбочината на труса е 10,4 км
  Земетресение беше регистрирано тази сутрин в Гърция, съобщава електронното издание News In. Земният трус е бил с магнитуд 3,4 по скалата на Рихтер.

  Епицентърът му е бил на три километра източно от град Тива в югоизточната част на Гърция на дълбочина от 10,4 км.

  Във вторник в същия район са регистрирани други две слаби земетресения.
  Няма пострадали и разрушения.

  #2649

  Обявиха извънредно положение на Крит заради силното земетресение

  При земния трус загина един човек, 20 са ранени
  Извънредно положение беше обявено на остров Крит, където тази сутрин беше регистрирано силно земетресение с магнитуд 5,8 по Рихтер, съобщава агенция АНА-МПА. При земния трус загина един човек. 20 души са били ранени, съобщава Асошиейтед прес.

  Вследствие на труса повече от хиляда жилищни постройки са негодни за обитаване. Министърът на климатичната криза и гражданската защита Христос Стилианидис, който пристигна на острова, съобщи, че съвместно с местната и областна управа ще бъде изграден пакатков лагер, който ще може да приюти 2 500 души.

  Най-тежко засегнати са постройките в село Аркалохори, които по думите на Стилианидис са по-стари и не отговарят на противоземетръсните изисквания. Жителите на главния град на острова Ираклион са получили съобщение от 112 с предупреждение, да не влизат в сгради, които са пострадали от земетресението.

  Според директора на Института по геодинамика Акис Целендис земетресението с магнитуд от 5,8 по Рихтер е основното земетресение, а регистрираните след това земни трусове са вторични. По думите му конкретният разлом не може да предизвика земетресение с магнитуд повече от 6, но заради малката му дълбочина ще има много вторични трусове и хората трябва да са внимателни. Детските градини и училищата в района ще останат затворени за два дни.

  #2971

  Трус в Гърция.

  Земетресението е регистрирано в 09.39 ч.
  Земетресение с магнитуд 4,4 по Рихтер е регистрирано тази сутрин в Гърция, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен център.

  Трусът е регистриран в 09:39 ч. местно време. Епицентърът бил на 191 км от град Патра в западната част на страната, който е с население от около 168 000 души. Няма информация за жертви и разрушения.

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  #3012
  Милена Илиева
  Участник

   

  Земетресение в Гърция

  Епицентърът на събитието е на 78,7 км на северозапад от о. Скирос
  Земетресение с магнитуд 4.4 по Рихтер е регистрирано в Гърция. По данни на Националния Сеизмологичен Център епицентърът на събитието е на 78,7 км на северозапад от о. Скирос. Земният трус е регистриран в 04:33 часа българско  в неделя.

  Два часа по-късно е засечен и втори трус с магнитуд 3.0 в същия район.

  Няма данни събитията да са усетени на територията на нашата страна.

Преглеждане на 5 съобщения - от 1 до 5 (от всички 5)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.