Продължете към съдържанието

Зимна обстановка през 2022

Форуми Усложнена зимна обстановка Зимна обстановка през 2022

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
 • Автор
  Публикации
 • #2920

  Пред нас е поредната зимна обстановка. До обяд в понеделник ще е сравнително тихо и приветливо. Облачността постепенно ще се увеличава от запад на изток, а температурите ще достигнат своя максимум за денонощието – между 10 и 15 градуса.

  Следобед, с преминаването на студен атмосферен фронт, ще започне бързо захлаждане. Вятърът ще стане студен от северозапад и ще е със силни пориви в Дунавската равнина и в планините. Ще завали дъжд, като валежите ще обхванат Западна и Централна България. С падането на температурите привечер дъждът ще се обръща в сняг.

  През нощта и във вторник ще остане облачно и ветровито. Дневните температури ще са между 3 и 8 градуса. Валежите на запад ще спират, но в централните и източните райони ще вали дъжд и сняг. Ще се образува и снежна покривка. Заради силния вятър има предпоставки за навявания по пътищата.

  В сряда ще остане ветровито, с динамична облачност и изолирани слаби превалявания от дъжд и сняг. Ще започне бързо затопляне и в четвъртък и петък дневните температури ще са до 10-15 градуса. Почивните дни ще са облачни, прохладни, със слаби валежи от сняг в планините на Западна България.

  В обозрима перспектива зимата ще продължи да редува топли и по-хладни периоди. Топлите ще са около 10-11 и 17-18 февруари, а захлажданията с потенциал за валежи от дъжд и сняг – на 12-13 и 21-22 февруари.

  #3556

  Ограничена видимост и снеговалеж на проходите „Шипка” и „Република”.

  На места има 20 см сняг
  Ограничена видимост и снеговалеж през проходите „Шипка” и „Република”. Има и сигнали за непочистени пътища и затруднено движение. Снежната покривка на места е 20 см. От старозагорския участък на „Шипка” движението е нормално. Пътят се почиства от 6 снегорина. Шофьори обаче споделиха, че от габровската част пътят е непочистен.

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.