Продължете към съдържанието

Изтичане на опасни води във Флорида

Форуми Други бедствени ситуации Изтичане на опасни води във Флорида

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #2231

  Флорида обяви извънредно положение заради изтичане на опасни води.

  Работни екипи изпомпваха милиони литри отпадъчни води в залива на Флорида в неделя, докато се опитваха да предотвратят проблем с резервоар в стара фосфатна мина.

  Властите в окръг Манатий удължиха евакуационната зона за една нощ и предупредиха, че стотици милиони литри вода могат да залеят района, ако проблемът с резервоара на „Паини Пойнт“ не бъде отстранен, предаде „Гардиън“.

  Губернаторът на Флорида, Рон Де Сантис вече огледа мястото с хеликоптер обяви извънредно положение за три окръга, които може да бъдат засегнати от евентуално изтичане на водата, което от своя страна е възможно да доведе до образуване на 6-метрова водна стена, която да се разлее по жилищни и търговски площи.

  „Това, което разглеждаме сега, е опитът да предотвратим и реагираме на ситуация на истински катастрофално наводнение. Проблемите с качеството на водата, които произтичат, са по-малки от риска за здравето и безопасността на всички, особено хората, които може да живеят в района“, обясни Де Сантис.

  По думите му водата вече е изследвана и отговаря на стандартите за качество, с изключение на наличията на фосфор и азот.

  На 26 март, когато първоначално бе съобщено за изтичането, резервоарът е имал около 480 млн. галона вода, докато сега количеството е около 340 млн. галона. Преди властите да предприемат изпомпването ѝ, за да намалят опасността от наводнение, са изтичали по 2-3 млн. галона вода на ден, но условията се влошават през последните дни, пише „Ню Йорк Таймс“.

  Евакуирани са над 300 домове, преместени са и настанените в хотели в района.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.