Продължете към съдържанието

Инцидент с товарен влак на гарата в Мездра

Форуми Катастрофи Инцидент с товарен влак на гарата в Мездра

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #2769

  Заради проблема движението беше блокирано
  Инцидент с товарен влак в Мездра. Товарен влак дерейлира в района на гарата в града. Инцидентът е станал късно вечерта във вторник и блокира движението в двете посоки – както към Варна, така и към София за часове.

  Част от пътниците, които пътуваха за Варна, бяха извозени от гара „Мездра – Юг” до Роман с автобус, откъдето се прехвърлиха на друг влак, който ги откара до Варна.

  По предварителна информация композицията е собственост на частен превозвач, собственик на влака, причинил трагедията в Хитрино. Няма данни за пострадали. По случая започва разследване. През цялата нощ на място се извършваше оглед, работеше се и по отстраняване на проблемите.

  „На 13-ия вагон при първата талига на първата колоос бандажната гривна е превъртяла. В експлоатация това може да се случи. Вагоните са празни, идват от Румъния”,обясни инж. Бойчо Скробански, който е зам.-председател на УС на НБРПВВЖТ.  Той посочи, че два вагона от композицията са вдигнати на релсите. Нанесени са обаче сериозни щети на инфраструктурата на гарата.

  Машинистът сподели, че се е движел с по-малко от разрешената скорост и всичко по влака е било наред.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.