Продължете към съдържанието

Мръсен въздух отчетоха 9 станции в България

Форуми Други бедствени ситуации Мръсен въздух отчетоха 9 станции в България

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
 • Автор
  Публикации
 • #2058
  Милена Илиева
  Участник

  Мръсен въздух над допустимото на 9 места в страната

  Тенденцията ще продължи и следващите дни заради мъгли и безветрие.
  В следващите дни нивата на замърсяване ще се повишават. Липсата на вятър и мъглите в някои ниски райони ще доведат до задържане на замърсители в ниските слоеве на атмосферата.

  Тази сутрин 9 от станциите на Изпълнителната агенция по околна среда отчитат моментно замърсяване над допустимите норми. Стойностите на фините прахови частици са с високи нива във Видин, Плевен, Горна Оряховица, Русе, Шумен, София, Пловдив, Благоевград и Смолян.

  Прашен облак обхвана Пиренеите.

  Прогнозата е липсата на вятър да се запази и в дните от следващата седмица. Сутрините на много места ще са с ниска облачност или мъгла. А очакваното затопляне идва с мощен облак пустинен прах от Африка.

  #2059
  Милена Илиева
  Участник

  Репортерите на Нова телевизия съобщават, че прашен облак обхваща Пиренеите.

  В следващите дни пясъкът от Сахара ще засипе голяма част от континента
  Облак пустинен прах се пренася от Северна Африка към континентална Европа. В социалните мрежи вече има снимки и видео на метеорологичното явления – въздухът на височина 2800 м в Пиренеите е с оранжев оттенък.

  Прогнозата е прашният облак да следва преноса на топъл въздух от Средиземноморието и да се разпростре първо над Югозападна Европа – Испания, Франция, Италия. До няколко дни ще се премести на изток към Централна и Източна Европа и конкретно към Балканите. У нас атмосферата ще е запрашена в началото на новата седмица с по-високи концентрации в Югозападна България.

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.