Продължете към съдържанието

мъж помел спирка и коли

Форуми Катастрофи мъж помел спирка и коли

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #3209

  С над 170 км/ч и 2 промила алкохол е карал мъжът, помел спирка и коли във Велико Търново.

  С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над 170 километра в час е шофирал мъжът, който отнесе автобусна спирка, две коли и склад за вендинг машини във Велико Търново. Очаква се Районната прокуратура в града да му повдигне две обвинения, съобщи БНТ.

  36-годишният водач ще бъде обвинен за шофиране в нетрезво състояние и причиняване на тежки материални щети.

  Инцидентът е станал в неделя малко след 22:00 часа на улица „Магистрална“ във Велико Търново, която е най-натоварена отсечка в града, защото е част от главния път София-Варна.

  Мъжът се движел в посока от входа на Велико Търново към центъра на града, когато не успял да овладее автомобила, ударил се в две от паркираните коли, във фасадата на склад за вендинг машини и спрял в спирка на градския транспорт. Километражът на автомобила му замръзнал на 175 км/ч, твърдят очевидци на инцидента.

  „Според мен е карал с над 190-200 километра в час, тъй като спирачният път, скоростта на удара е била около 170 км/ч“, обясни собственикът на отнесения склад Стефан Миланов.

  На място дрегерът отчел близо 2 промила алкохол в кръвта му. При удара като по чудо няма жертви и тежко пострадали. Материалните щети обаче са огромни.

  „15 минути преди инцидента съм бил на обекта и когато вече дойдохме тук, стана ясно, че е много сериозен ударът. Нашата кола беше паркирана на 10 метра от сегашното й място, автомобилът е тотална щета. Унищожена е предимно фасадата на сградата, вътре наши водни и вендинг машини, което на нас ни спира работата поне за 2-3 седмици, докато възстановим щетите“, разказа още Миланов.
  Водачът е настанен в ортопедията на великотърновската болница със счупена ключица.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.