Продължете към съдържанието

Оранжев код за валежи от сняг днес

Форуми Усложнена зимна обстановка Оранжев код за валежи от сняг днес

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Автор
  Публикации
 • #1747

  Оранжев код за значителни валежи от сняг, особено интензивни в нощните и следобедните часове, обявиха синоптиците за днешния 10 януари.

  Той е в сила за областите Видин, Монтана и Враца.

  Очаква се снежната покривка през нощта да се увеличи с 40 см, а в близост до Дунав – 20 см.

  Жълт код за валежи от сняг е в сила за София-град, София-област, Перник, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен.

  В тези райони се очаква снегът да натрупа до 40 см

  Жълт код за валежи от дъжд, преминаващи в сняг, е в сила в областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Варна и Добрич.

  Снежната покривка ще се увеличи до 25, има опасност от виелици и снегонавявания.

  В областите Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Бургас и Ямбол е обявен жълт код за валежи от дъжд. Очакваните количества са до 25 литра на квадратен метър.

  #1758
  Милена Илиева
  Участник

  Оранжев код за опасни валежи за 5 области в страната.

  В Северозападна България ще продължи да вали сняг.
  Оранжев код за опасни валежи е в сила за 5 области в страната. В Бургас, Ямбол, Хасково, Смолян и Кърджали се очакват валежи до 50 литра на квадратен метър. Междувременно в Северозападна България ще продължи да вали сняг. А новата снежна покривка ще достигне 10 сантиметра.

  Над 400 екипа на Пътна и Охранителна полиция следят за спазването на правилата за движение. От МВР и Агенция пътна инфраструктура апелираха към водачите да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост. Шофирайте внимателно!

   

  #1932

  Усложнява се пътната обстановката в Североизточна България.

  Има условия за снегонавявания.
  „Пътната обстановката в Североизточна България се усложнява. Има условия за снегонавявания заради бурния вятър. Обявен е оранжев код за лошо време в 9 области“ Това обяви по време на брифинг председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

  От АПИ заявиха, че имат готовност за включване на допълнителна почистваща техника. Всички магистрали са проходими при зимни условия. Отпада ограничението за движението на автомобили над 12 тона в Софийска област по АМ „Хемус”. Същата забрана отпада и по направленията София- Русе и София-Варна в областите Ловеч и Велико Търново.

  Проходите, с изключение на „Беклемето”, също са проходими.

  Остават ограниченията за движение в област Смолян  по направлението Белово-Юндола и Девин-Михалково.

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.