Продължете към съдържанието

Плаващо сметище в река Струма

Форуми Други бедствени ситуации Плаващо сметище в река Струма

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
 • Автор
  Публикации
 • #2050

  То е в участъка между селата Четирци и Пастух
  Ново плаващо сметище се е образувало на река Струма, съобщи заместник-областният управител на Кюстендил Райчо Цветин.

  Плаващо сметище Цветин е установил в участъка между селата Четирци и Пастух, община Невестино, коментира той:

  „Коритото беше пълно към онзи момент с отпадъци. Сега вече всичко е сняг и нищо не се вижда. Беше фрапиращо – дюшеци, черги, пътеки, килими, просто недопустими работи“.

  Проблемът с отпадъците, изхвърлени по река Струма, е голям. Необходим е по-строг контрол за нарушителите, казва Цветин:

  „А най-ме дразни, защото по долината на Струма минават чужденци – сърби, македонци, унгарци, какви ли не, за Банско, за обратно от Гърция като се прибират или отиват, и тъй като виждат, че българите не спазват никакви правила и изхвърлят, те по същия начин изхвърлят, защото си мислят, че тука е така – изхвърля се“.

  #2262

  Ново плаващо сметище по поречието на река Струма.

  Рибари сигнализираха, че реката е затънала в боклуци в района на община Бобошево
  Ново плаващо сметище – този път по поречието на река Струма. Рибари ни изпратиха сигнал и снимки, че реката е затънала в боклуци в района на община Бобошево. След сигнала на рибарите и след намеса на NOVA се очаква да започне почистване.

  Сметището се намира в участъка от река Струма между Бобошево и село Четирци. На потресаващата гледка се натъкнал Антон Антонов. Той попаднал на грозната находка, докато обикалял реката в търсене на подходящо място за риболов.

  „По принцип всяка година ходя лятото за 10-ина дни за риба на реката. Когато е по-студено, обикалям и търся място, където да е по-бавна реката. Преди месец попаднах на това място – цял тир може да се напълни с пластмасови бутилки и никой нищо не прави. Горският няколко пъти е минавал – идвал е да ми проверява билета, но не минава да види за какво става въпрос по реката. Не е негова работа да почисти, но поне да сезира някой”, разказва Антонов.

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.