Продължете към съдържанието

Силен вятър в Търновско

Форуми Други бедствени ситуации Силен вятър в Търновско

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #3740

  Четири са сигналите за паднали от силния вятър дървета, подадени в Община Велико Търново до момента. За това съобщиха от пресцентъра на местната администрация, предаде кореспондент на „Фокус“. На телефон 112 са получени още няколко обаждания за паднали цигли, част от покривна конструкция и мазилка от сгради по главната улица „Васил Левски“.

  „Единият от сигналите е от сутринта. Става въпрос за една от къщите, която се намира срещу МДТ „Константин Кисимов“. Мястото вече е почистено, но все още има обезопасителни ленти, тъй като вятърът продължава и в този час. Пострадали, за щастие, няма“, обясни Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново.

  Падналите дървета са били в Килифарево, в село Габровци, по пътя между селата Балван и Емен, както и по пътя към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

  „И четирите вече са отстранени. Пострадали граждани и сериозни материални щети няма“, допълват от Общината.

  Сутринта при тях е подаден и сигнал за откачен светофар, който се намира на кръстовището между улиците „Краков“ и „Архитект Георги Козарев“, на входа на големия хранителен магазин. Съоръжението незабавно е отстранено и до сериозни инциденти не се е стигнало.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.