Продължете към съдържанието

Снежна покривка натрупа на „Петрохан“

Форуми Усложнена зимна обстановка Снежна покривка натрупа на „Петрохан“

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Автор
  Публикации
 • #2108
  Милена Илиева
  Участник

  Жълт код за опасно време е обявен в 20 области
  Жълт код за опасно време в 20 области в страната. Проходът „Петрохан” е проходим при зимни условия, въпреки че сняг вали от над 14 часа и е натрупала около 20-сантиметрова снежна покривка. „На терен работят 28 снегопочистващи машини. Пътната мрежа на територията на област Монтана е проходима при зимни условия”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” инж. Мария Страхилова от АПИ, Монтана.

  Снежен циклон удря Балканите

  Заради очакваното понижаване на температурите и снеговалежи – от Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да тръгват на път, подготвени за зимни условия. Да карат внимателно, да спазват дистанция и да не предпримат рискови маневри.

  От АПИ уверяват, че областните пътни управления следят метеорологичните прогнози и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване. Машините на пътноподдържащите фирми пък са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища.

  #2169

  Три лавини паднаха на прохода „Петрохан”

  Движението в района е ограничено
  Три лавини са паднали на прохода „Петрохан” днес. На брифинг от АПИ съобщиха, че движението към обяд остава ограничено.

  Първата снежна маса е паднала през нощта и с помощта на роторен снегорин в 8 часа тази сутрин пътят е бил отворен за движение. Втората лавина е паднала на около километър под билото.

  В цяла Северозападна България продължава да вали мокър сняг. Температурите сутринта бяха от -4 до +2 градуса. На места в планината снежната покривка достига до един метър.

  #2837

  Временно е ограничено движението между Ботевград и Люти дол заради аварирал тежкотоварен автомобил
  Зимата се завърна с пълна сила. На прохода Петрохан снежната покривка е над 20 см -7 градуса е температурата. Пътищата се почистват и опесъчават.

  По думите на инж. Володя Вълов, директор ОПУ – Монтана, в момента на терен работят около 40 машини, само на Петрохан са 7. „Няма аварирали коли. Пътноподдържната фирма е подготвена, ако обстановката се усложни, ще се включи още техника. Засега няма намерения да се затварят пътища, но може да се наложи“, обясни той. И призова всички шофьори да карат внимателно.

  Временно е ограничено движението между Ботевград и Люти дол заради аварирал тежкотоварен автомобил. До 9 часа днес е забранено преминаването на камиони между Димово, Дунавци и Ружинци. Осигурен е обходен маршрут.

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.