Продължете към съдържанието

Тежка автобусна катастрофа

Форуми Катастрофи Тежка автобусна катастрофа

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #3590

  Тежка катастрофа с пътнически автобус е станала между Свиленград и Тополовград в района на село Младиново. По първоначални данни има един загинал.

  Инцидентът е станал малко след 18 часа. Според първите данни автобусът е с бургаска регистрация и е превозвал хора на екскурзия.

  Те са се прибирали от Гърция към Бургас. На място са всички служби, изпратени са няколко линейки и пожарни автомобили.

  По първоначална информация на път II-55 Нова Загора – Хасково (между селата Дрипчево и Младиново) – на територията на област Хасково, пътнически автобус с бургаска регистрация, в който са пътували 40 пътници, е паднал в дере край пътя. След добра координация към мястото на катастрофата са изпратени 6 линейки, 7 полицейски екипа и 5 пожарни автомобила от Хасково, Харманли и Свиленград.

  Има информация за един починал и 10 пострадали. Благодарение на мигновената намеса на полицията всички пътници са бързо извадени, някой транспортирани към болнични заведения, други насочени за преглед на място и им е организиран подслон.

  Пробата за алкохол на водача е отрицателна, пред униформените той е обясни, че на завой автобусът е поднесъл.

  Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев:

  „Има една починала жена. Останалите са транспортирани. Реагирали са адекватно от „Бърза помощ“. 7 екипа са пристигнали на място, траспортирани са в болниците в Свиленград и Хасково. Сред другите няма хора в много тежко състояние. Шест човека с леки наранявания са транспортирания в хасковската болница и шест човека – в свиленградската.“

  Министърът посочи, че има хора с травми, но те не са сериозни и добави, че има пълна готовност – ако има нужда, някой от пострадалите да бъде транспортиран до болници в София.

  Фирмата собственик на катастрофиралия тази вечер автобус е от Бургас и и е с изрядни документи, каза пред репортера ни Николай Христов директора на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски.

  Той посочи, че на място е изпратен екип на „Автомобилна администрация“, включително директорът на регионалното подразделение и че той лично пътува към мястото на инцидента.

  „Автобусът е на фирма от Бургас, която има всички лицензи, всички необходими документи, извършвали са случаен превоз от Кавала до Бургас, към момента всичко по отношение на документите е изрядно“, каза Рановски.

  Кметът на Бургас Димитър Николов организира транспортиране на хората, които са без наранявания след катастрофата край Свиленград.Той е разговарял утре да бъдет преместени в морския град и част от ранените. 6 от жените, включително екскурзоводката, са в болницата в Хасково и са настанени в хирургия и ортопедия с наранявания, но няма опасност за живота им, според уверенията на директора на болницата, съобщи Николов и допълни:

  „Има още хора, които в момента се диагностицират в спешното отделение. Пътниците са били 47. 19 са пострадалите, 9 са в болницата в Хасково, в Свиленград са 4, в Харманли са 6. Двама от пострадалите са в по- тежко състояние, сред пострадалите са и две деца.“

   

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.