Продължете към съдържанието

Турист се изгуби в Рила

Форуми Усложнена зимна обстановка Турист се изгуби в Рила

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Автор
  Публикации
 • #2163
  Милена Илиева
  Участник

  Тече издирвателна акция
  Спасителна акция тече в Рила. Планинските екипи търсят мъж, загубил се в района на ски писта „Картала“ до вилна зона „Бодрост“.

  Става въпрос за 34-годишен мъж от София, който е отишъл да кара ски със свои приятели. След спускане от пистата следите му са се загубили. Телефонът му дава свободен сигнал.

  #2164
  Милена Илиева
  Участник

  Втори ден издирването на изчезналия сноубордист е без резултат
  Времето в планината продължава да е лошо.
  Без резултат приключи и втория ден от издирването на сноубордиста, който изчезна в Рила.  Претърсени са всички улеи и пътеки, по които обикновено се кара извънпистово, но от 34-годишния мъж няма следа.

  #2166

  Локализираха телефона на изчезналия в Рила сноубордист.

  Мобилното устройство е засечено под лавина
  Има развитие в издирвателната акция в местността „Картала“. В полунощ, след много усилия, спасителната служба успя да локализира точното местоположение на телефона на изчезналия сноубордист.

  „По всяка вероятност мъжът е затрупан от лавината. Няма как да установим това със 100-процентова сигурност, но добри хора ни помогнаха да локализираме мястото, където е момчето”, каза Красимир Стоянов от Пистовата спасителна служба.

  „Вероятната дълбочина на която е над 3 метра, защото лавината е огромна”, каза още той.

  „Вчера в рамките на 6 часа със спасителни кучета се правеха опити да бъде открит, но поради това, че е на голяма дълбочина и мина доста време, те не успях ада открият човек. В четвъртък ще подновим спасителните дейности, тъй като в момента има голяма опасност за хората, които ще влязат в района”, добави той.

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.