Продължете към съдържанието

Ураганен вятър в София

Форуми Други бедствени ситуации Ураганен вятър в София

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #3005

  На над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини са реагирали аварийните екипи на Столичната община заради силния вятър. Общо 8 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са работили заедно с пожарната на терен през нощта и продължават. Най-много са били сигналите в южните райони на града като „Витоша“, „Панчарево“, „Овча купел“, „Младост“.

  Огромно дърво падна върху трамвайна линия на бул. „Овча купел”. При инцидента няма пострадали, а движението е било възстановено бързо. Няма щети по релсовия път. Екипи на пожарната и на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са реагирали своевременно, обясни Красимир Димитров от Столичната община.

  По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова фирмите, ангажирани с почистването на града, трябва да увеличат екипите си на терен и да организират почистването на тротоари, пътни платна и дъждоприемните шахти, а екипите на „Зелена система“ – алеите на паркове и градини в града. Районните администрации трябва да ангажират съответните звена за почистването на междублоковите пространства в кварталите.

  Красимир Димитров от Столична община заяви за „Твоят ден“ по NOVA NEWS, че продължават действията по почистване на засегнатите райони в столицата.

  „Имаме много сигнали за паднали ламарини от покриви и необезопасени обекти, оградите са паднали или са по пътното платно”, каза Димитров.

  Днес отново е обявен жълт код за силен вятър. От Общината напомнят на гражданите да бъдат внимателни, защото силният вятър продължава и през деня. Собствениците да обезопасят своите балкони от падащи предмети. Строителните фирми да прегледат оградите и скелетата на своите обекти, а търговските фирми – рекламно-информационните си елементи.

   

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.