Продължете към съдържанието

Циклон в Гърция

Форуми Наводнения Циклон в Гърция

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #2847

  Мощен циклон предизвика хаос и наводнения в Гърция. Пътнически кораби са блокирани в пристанищата заради бурен вятър
  Средиземноморският циклон, наречен от метеоролозите „Диомед“, който през последните два дни е обхванал Гърция, предизвика затруднения в корабоплаването и локални наводнения, съобщават гръцките медии.

  Пътническите кораби не могат да напускат пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио заради силните ветрове в Егейско море, които достигат до 9-а – 10-а степен по скалата на Бофорт.Затворени са и линиите Агия Марина – Неа Стира, Кавала – Принос, Тасос, и Александруполис – Самотраки. В северната част на остров Евбея има наводнени пътища, както и затворени училища. Блокирани са и пътищата на места в Северна Гърция.

  През нощта в района на Кардица се е скъсал бент на река Календзис. Възникнала е опасност за селищата Коскина и Псатохори и се е наложила евакуацията на поне 50 души.

  Освен проливните дъждове, на много места в Северна Гърция е паднал и обилен сняг, предизвикал и прекъсвания на тока.В сряда се очакват още валежи и бури в голяма част от южната ни съседка, освен в западната част на страната, където ще има известно подобрение на времето. Температурите ще се понижат още.

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.