Продължете към съдържанието

Частично бедствено положение във Враца

Форуми Други бедствени ситуации Частично бедствено положение във Враца

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #3007

  Частично бедствено положение във Враца заради силния вятър.

  Ураганен вятър нанесе сериозни щети в десетки населени места в Западна България. Най-тежка е ситуацията във Врачанско. Кризисният щаб обяви частично бедствено положение. Има населени места без ток, както и много паднали дървета в областния град.

  През изминалото денонощие скоростта на вятъра във Враца достигна до 160 км/ч. Силните пориви са нанесли сериозни щети както в централната градска част и жилищните квартали, така и в населените места в района.

  Най-сериозни са проблемите в града, където има много паднали и изкоренени дървета, увредени фасади на сгради и търговски обекти, паднали оградни пана, компрометирани навеси на спирки, пътни знаци и рекламни табла.

  Покривът на защитено жилище е рухнал около полунощ. Тогава в сградата са се намирали четири деца и тяхната учителка. Наложило се е те незабавно да бъдат евакуирани. Спасителните екипи продължават работа. Обявен е и горещ телефон.

  В населените места има частично прекъсване на електрозахранването, като екипите на електроразпределителното дружество работят по неговото възстановяване.

  Всички екипи на ОП „БКС“ работят по премахването на падналите дървета и отстраняването на нанесените щети. Съдействие оказват и екипи от Пожарна безопасност и защита на населението, уточняват от Общината.

  Служители на местната администрация и звено „Инспекторат“ извършват огледи.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.