Продължете към съдържанието

Челен сблъсък между автобус и камион

Форуми Катастрофи Челен сблъсък между автобус и камион

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #2167

  Инцидентът е станал на пътя София – Варна
  Тежък инцидент от изминалата нощ. Товарен камион се удари челно в автобус на пътя София – Варна. На място са загинали двамата шофьори, както и един от пътуващите в автобуса. Четирима са ранените пътници, които са без опасност за живота.

  Ударът става през нощта на мокър, но опесъчен пътен участък, в който изпреварванията са забранени. Билгюл Харунова е сред пътувалите в автобуса. Учи за медицинска сестра.

  „Изведнъж седалката ми се преобърна и влязох под другата. Не разбрах нищо, защото всичко се случи за секунди. Изкарах останалите пътници, като счупих единия прозорец на автобуса. Баща ми беше автобусен шофьор и знам как става това”, обясни Харунова.

  Пътниците са прегледани в Спешна помощ и освободени. „Били са с леки мекотъканни травми. Не е било необходимо да бъде приложено продължително лечение”, посочи директорът на МОБАЛ – Велико Търново д-р Стефан Филев.

  Вследствие на инцидента по пътното платно и върху автобуса бяха разпилени каси с товара на камиона. Все още обаче не е ясна причината за челния удар.

  „Инцидентът е станал на прав опесъчен участък с мокър асфалт. Експертизите ще кажат причините за катастрофата”, уточни директорът на ОПУ – Велико Търново инж. Венцислав Ангелов.

  Пътят София – Варна остана затворен повече от 8 часа, докато бъдат претоварени касите с безалкохолно на асфалта.

  По-късно през деня на брифинг стана ясно, че предстои назначаване на множество експертизи, за да се установи каква е причината за инцидента. Една от тях ще е насочена към това да се изясни дали двете превозни средства са били технически изправни. Съдебно-медицинска експертиза трябва да покаже дали някой от водачите е употребил алкохол, каза наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров.

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.