Продължете към съдържанието

102 сигнала за бомби в училища

Форуми Други бедствени ситуации 102 сигнала за бомби в училища

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Автор
  Публикации
 • #3747

  102 сигнала за бомбени заплахи в училища в различни части в страната са получени досега. Сигналите са в няколко области – Плевен, Сливен, Варна, Бургас, София. Това съобщи пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, предаде репортер на „Фокус“.

  „Имейлите са почти идентични. Към момента са извършени съответните процедури, няма установена реална опасност. Колегите от ГДБОП заедно с две партньорски служби работят. Имаме насоки за евентуално лице, съпричастно за тези имейли, което е извън територията на страната, но в подробности няма да вляза. Колегите от партньорските служби извършват установяване евентуалната съпричастност на лицето, за което имаме данни“ – каза гл. комисар Тодоров.

  На въпрос как ще се действа в изборния ден, ако заплахите продължат и в неделя, тъй като повечето секции са в училища, той отговори:

  „Буквално до 2 дни ще имаме общонационална процедура. С разпореждане на министъра е създадена група за изработване на национална процедура, която ще регламентира стриктно при такива ситуации точните действия и съответно процедурата ще проследява всяка стъпка, която при такива ситуации трябва да бъде направена. В никакъв случай няма заплаха за изборите в неделя“.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)
 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.